История на слинговете Hoppediz


Слинг HoppedizЧаст 1 – разказът на Анете

Причината лично аз да се заинтересувам сериозно от темата за слинговете и ползите от носенето на бебетата в тях датира от 1999 г. Това е синът ми Ян. Ето как започна всичко.

През бременността започнах да мисля как ли ще бъде, когато бебето най-после се появи и от какво ли точно ще имам нужда. Събирах различни идеи от приятели, родители, роднини и познати. Повечето неща, които научих, бяха доста полезни. Малко след това срещнах майка, която носеше бебето си в слинг, докато пазаруваше. Веднага разбрах, че и аз искам да имам такъв, за да нося бебето си по същия начин. Но никой от моите приятели и познати нямаше слинг. Ето от къде започна фиаското! Къде да намеря такъв слинг? Как да го вържа правилно? Колко ли струва?

След много проучване, информиране, сравняване и това, че бях шокирана от цената, ми беше достатъчно. От една страна не ми се даваше цяло състояниеза слинг, защото не знаех кога, как и колко интензивно ще го използвам. От друга страна наистина исках да го имам. Чувствах се в безизходица и исках нещо да се случи– трябваше да се случи. Дълго време бях работила в текстилната индустрия, което значи, че добре познавах доставчиците, които можеха да осигурят тъкан памук. Говорих с най-добрите доставчици. Обясних им, че ми трябва дълъг памучен плат, който трябва да бъде еластичен по диагонал, заради различните видове на изтъкаване, но да не бъде еластичен по дължина, защото ще трябва правилно да подкрепя бебето, което ще бъде носено. След няколко седмици получих първата мостра, но беше от доста твърд и не достатъчно разтеглив плат.

Вторият слинг беше значително по-добър, но все пак не достатъчно. Оплаках се още веднъж за тези „характеристики” на плата и се надявах третият слинг вече да е ок и да пристигне преди Ян да се е родил. Това за съжаление не се случи. Ян се роди и въпреки, че бях планирала и приготвила доста неща, слингът не дойде. Ян беше от бебетата, които обичат да ги носят, и се чувстваше комфортно само в моите ръце, иначе плачеше много. Така изкарах първите две седмици доста тежко, носейки го на ръце – без слинг! Имах чувството, че ръцете ми стават все по-дълги и по-дълги и че нищо друго не мога да свърша. След това дългоочаквания пакет пристигна и този път наистина бях доволна от плата. Хвърлих слинга в пералнята, след това в сушилнята и веднага след това исках да сложа бебето в слинга.

Но как? Сега имах чудесен слинг, но нямах точни и ясни инструкции. По това време такива инструкции можеха да се намерят само ако си купиш скъп слинг, те вървяха с него. За съжаление не познавах и друга майка, която да носи бебето си в слинг, за да ми обясни начините на връзване. Но ето, че няколко дни след като слинга пристигна, ми попадна брошура на център за обучение на родители, в който през следващия уикенд имаше курс за носене на бебето в слинг. Имах огромен късмет понеже едно място все още беше свободно. Курсът се водеше от една майка с голям опит в „бебеносенето”- беше носила и трите си деца в слинг. След нейното обяснение и доста практически опити със слинга ненадейно успях.

Връзването и носенето може да бъде толкова лесно,ако е обяснено правилно!

Носих Ян в слинг ужасно дълго време. Той винаги се е чувствал изключително комфортно в него. След първоначалната умора нервите ми се възстановяваха много бързо и дори успявах да изчистя пода бързичко и да вкарам всичко в ред с него, макар че не съм някаква маниачка на тема чистота. Дори съпругът ми Инго започна да се наслаждава на носенето и гушкането с Ян в слинга след първоначалните трудности. Понякога е по-добре да се използват методи от тежката артилерия.

И така, вече имах слинг, знаех как да го използвам и бях доволна. След курса в центъра за обучение на родители аз можех да ползвам слинга си за кратки пътувания. Бях доста облекчена от това, защото Ян успя да натрупа няколко килца за много кратък период благодарение на кърменето, приличаше на закръглено херувимче. Майките, с които се сприятелих на курса видяха колко е лесно да носиш бебето си в слинг и също искаха да си имат по един. „Оригиналният слинг” – третият беше подарък от доставчика ми за раждането на Ян, така че не знаех колко струва и сега трябваше да попитам. Когато разбрах цената, щях да падна, защото беше много евтино. Тогава поръчах 10 слинга за майките от курса и няколко познати. Започнаха да идват и други запитвания и затова се регистрирах като фирма и започнах да проучвам все повече и повече неща за слинговете. Сега сама правя курсове за носене на бебето в слинг и дори научавам много нови неща от майки, които са успели да носят повече от мен самата. Сигурна съм, че има и методи за носене, които все още не знам и ще бъда много доволна ако и вие споделите вашите идеи с мен, за да мога да ги предам и така много повече хора да разберат колко забавно може да бъде носенето на бебето в слинг.

История – част 2

Колко бързо лети времето! Ние сме в бизнеса със слингове от 1999г. насам и всеки един ден е бил вълнуващ.

Междувременно със съпруга ми Инго посетихме и други обучения за носене на бебето в слинг. Най-доброто обучение, което знаехме тогава беше училището Trageschule® Дрезден. Въпреки, че и двамата четяхме, изпробвахме и слушахме много за слинговете посещението ни в училището в Дрезден ни даде голям скок. Обучението беше изпълнено с много информация и практика, а освен това беше организирано и водено от сърце. Сега Инго е наистина първият обучен съветник по „носене” в Германия!

В училището в Дрезденнаучихме много повече в допълнение на многото конгреси на акушери, конгреси по кърмене и такива за недоносени бебета, които сме посетили от 1999 г. насам. Запознахме се с много приятни хора, направихме изключително полезни контакти.

И така цялото ни семейство беше въвлечено в бизнеса, имаме чудесни хора около нас, които ни подкрепят в офиса и чудесни родители, които ни помагат с думи и дела.

Благодаря за положителните отзиви и препоръки от уста на уста –фен клубът ни се разраства с всеки изминал ден. Идеята ни да предлагаме добри слингове на добра цена се развива много динамично, както не сме и очаквали.

Аз съм креативна, неорганизирана личност и се занимавам с колекцията ни, с курсовете и телефона (това доказва, че жените обшуват по-лесно от мъжете). Инго е по-директен и може да работи в добре структурирана среда, затова той се занимава с изложения, събития и въобще търговските неща. Ян е с нас на много от изложенията и конгресите, на които ходим, и стои зад щанда когато ние не сме там за малко и се опитва да продаде слинг на всеки, които се доближи.

Производството ни продължава да се подобрявапреди всичко. Тъкачите успяватда подобрят качеството, вида ипроцесана тъкане. Най-добрият резултат, които сме получили е от организацията ÖKO-Test за нейното годишно издание за малки деца през 2006 г. Там ни дадоха цялостен рейтинг „Много добър”.

В тази връзка искамда благодаряна всекиедин помогнал за успеха на Hoppediz.

История – част 3

Междувременно се случихамногонеща внашия живот. През Май 2007 година се роди дъшеря ни Нина. Тя емногоспециално дете иниесмемногощастливи, че енамерила пътя къмнашето семейство. Нина имасиндром на Даун! Носим яинтензивно вслингинаистина се наслаждаваме на времетозаедно. СНина явно видяхмеползитеот носенето и близостта.

Повремето, когато се роди Нина, ни се „роди” и второбебе: BONDOLINO®, удобно приспособление за носене сергономичендизайн, кактоза бебетата, така иза родителите им.

В последните години, честоса ни питали клиенти, акушерки, консултантипо кърмене дали бихмемоглида предложим алтернативана оригиналниябебешки слинг. Тази идея ни даде поле за много размишления, което прерастна в концепцията за BONDOLINO®. Когато проектирахме нашето приспособление за носене на бебе ние използвахме дългогодишния си опит със слингове и обученията ни за инструктори по носене. В допълнение на това често говорехме за BONDOLINO® с много вещи хора от сферата на носенето на бебета, за да обединим и техните проучвания, идеи и предложения в нашия продукт. Дизайнерът и главният крояч осъществиха нашето желание с първата мостра на BONDOLINO®. Това е първото приспособление за носене на бебета, което е направено от диагонално-еластичен тъкан плат. С гаранция, че гърбът на бебето е оптимално подкрепен, а също така осигурява максимално възможен комфорт за носещия родител. Позицията с широко разтворени крачета гарантира, че бебето е носено правилно. Също така често получаваме обратна връзка специално от татковци, които имат проблем с класическия слинг, че е чудесен вариант за тях.

Днес (Декември 2008) Нина и BONDOLINO®са на годинкаи половина идваматазаяквати процъфтяват. Нина открикрачетата си, а BONDOLINO®се превърна вголям хит.

Много сме доволни, че можемда разкрасимживота ви смалкитесъкровищачрез нашите продукти ище продължаваме да Ви информираме за новоститеиразвитието на Hoppediz.

Анете & Инго Шрьодер

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>