Качеството на слинговете Hoppediz


HoppedizПри прозводството на платовете за слинговете HOPPEDIZ® се използва специален начин на тъкане – двойна диагонална сплитка. Благодарение на това платът има свойството да се разтяга равномерно по диагонал в двете посоки. Това позволява на слинга да се нагажда оптимално както към тялото на носещия родител, така и към тялото на бебето и да поддържа идеално гръбчето му. Слингът не се разтяга по дължина и по ширина, но и не губи своята еластичност, което е много важно особено ако носите тежко бебе за по-продължително време. Платът не се врязва в тялото и не причинява дискомфорт.зводството на слинговете HOPPEDIZ® се използва висококачествена прежда от 100% необработен дълговлакнест памук, което спомага за диагоналната еластичност на плата и гарантира изключителна издръливост.

За боядисването на слинговете HOPPEDIZ® се използват висококачествени, нетоксични и не съдържащи тежки метали бои, които не дразнят кожата и са устойчиви към слюнката.

Натуралната прежда се боядисва преди тъкането, това прави цветовете изключително устойчиви. Благодарение на това слинговете HOPPEDIZ® изглеждат като нови след множество пранета (разбира се, само ако се използват перилни препарати без флуоресцентни избелващи агенти).

Преждата, която се използва, не се избелва предварително и не се обработва с химикали.

Слинговете HOPPEDIZ® са получили обща оценка “Много добър” от немската организация  „ÖKO Test“.

Слинговете HOPPEDIZ® не се свиват предварително след тъкане. Този метод на производство е излишен, скъп и води до замърсяване на околната среда. По тази причина слинговете HOPPEDIZ® са малко по-дълги от посочената дължина, което се коригира след първото пране.

Слинговете HOPPEDIZ® може да се перат на температура до 60°C (обаче обикновено на 30°C или 40°C е достатъчно) и да се сушат в сушилня. След сушилнята те стават приятно меки, дори без използването на омекотители.

Слинговете HOPPEDIZ® могат също така да се използват като помощно приспособление в родилните зали.

Тестове в Техническия Университет в Дрезден (Institute for Textile and Process Engeneering) показаха, че слинговете HOPPEDIZ® издържат на натоварване от над 700 кг.

Стабилността на слинговете HOPPEDIZ® се гарантира и от двойно обшитите ръбове, дори при по-продължително и тежко натоварване.

Някои от слинговете Hoppediz  са от органичен памук от контролирана реколта. Това означава, че при отглеждането на този памук не са използвани пестициди и синтетични торове. Т.к реколтата се събира само на ръка, използването на дефолианти е излишно.

Отличителни черти на слинговете HOPPEDIZ®

  • Ръбовете на слинга са в контрастни цветове, така че може да се намират по-лесно, когато го стягате.
  • Два етикета маркират средата на плата, което прави много по-лесно намирането на центъра, когато връзвате слинга.
  • Краищата на слинг-шала HOPPEDIZ® са изрязани наклонено и паралелно, така че да е по-лесно да ги вържете, а възелът няма да е дебел и груб.
  • Джобчето на края на слинга предлага място за ключове, пари или кърпички. Джобчето е около 20 x 25 см и лесно се закопчава с две практични  закопчалки.
  • Слинговете HOPPEDIZ® са придружени с добре илюстрирана и лесна за разбиране инструкция (60 страници, цветна, формат A4). Това позволява на родители, които нямат възможност да посетят курсове за носене на бебето, без проблеми да изучат начините за връзване и предимствата на слинга.

 Тест за вредни субстанции

Клиентите често задават въпроси за възможното съдържание на вредни вещества в слинговете за бебета. Това е разбираемо, защото чувствителната и тънка бебешка кожа не може да се защити от вредните вещества така, както кожата на възрастен. Откакто са на пазара слинговете HOPPEDIZ® редовно се изследват за наличие на вредни вещества в независими лаборатории в Германия и Швейцария.

В екологичния тест, проведен от немската организация ÖKO-Test за нейното годишно издание за малки деца 2005, слинговете HOPPEDIZ® са получили оценка “Много добър”.

Резюме: Добрата цена не бива да е за сметка на качеството – има други начини да се постигне!

 Сертификат за UV защита

Отделните слингове притежават защитен фактор между 2 и 30. Защитен фактор 30 означава високо ниво на защита. Много малка част (по-малко от  1.5%) от ултравиолетовите лъчи (А и В) може да проникне през плата на слинга.

Светлите слингове (например, Кайро) имат защитен фактор 2. Максимум 15% и 7% от UVA и UVB лъчите, могат да проникнат през плата на тези слингове. С други думи бебетата са добре защитени от вредните лъчи, дори при по-нисък фактор на защита.

Моля помнете да вземете специални мерки за да предпазите непокритите от слинга части на бебешката кожа, изложени на директна слънчева светлина. Използвайте слънцезащитен крем и покрийте главичката на бебето с шапка или кърпа. Крачетата на бебето може да бъдат защитени с бебешките топлинки за крака HOPPEDIZ® или обикновени чорапи.

 Инструкции за пране

За да използвате вашия слинг HOPPEDIZ® колкото се може повече време, моля обърнете внимание на символите на етикета и препоръките по-долу:

  1. Когато перете слинга за първи път, е добре да го изперете отделно или с платове с подобни цветове в перална машина максимум на 60 °C. Слингът умишлено е изтъкан с по-голям размер и ще се свие след първото пране. След това той ще придобие посочената си дължина за оптимално носене.
  2. Производителят препоръчва температурата, на която се пере, да бъде 30°C или 40°C, за да се препази тъканта (до 60 °C е възможно).
  3. Използвайте деликатен прах за пране без флуоресцентни избелващи агенти и без белина.
  4.  Слингът може да се суши в сушилня, за да можете да го използвате отново колкото се може по-скоро. Освен това след сушилнята той ще бъде приятно мек, без използването на омекотител.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>