Лина Клерк в България – 16-17 април 2016


Лина КлеркНа 16 и 17 април 2016 г. ще ни гостува Лина Клерк – акушерка, дула и Боуен терапевт, автор на сайта www.wonderfulbirth.com.

За Лина Клерк

Много години Лина е живяла и е работила в Австралия, а сега живее във Великобритания. Има 25 години опит като инструктор за подготовка за раждане и дула. Освен това е акушерка с опит както в болница, така и извън болница. В момента основният фокус на нейната работа е Боуен терапията. Присъствала е на хиляди прекрасни раждания и смята, че раждането е изключително дълбоко преживяване, което има потенциала да вдъхне на жената сила и удовлетворение. Помага на жените да израстват по време на бременността и раждането и да станат спокойни и уверени майки. Прекарала е по-голямата част от живота си в това да помага на жените да раждат с достойнство и уважение, подкрепени от своите добре подготвени партньори, а на бебетата да идват на този свят нежно в любяща среда. Майка е на пораснал син, роден в домашни условия. Допълнителна квалификация: Боуен терапия, масаж за бебета, консултант по кърмене, йога, медитация, Шиатцу и други.

Програма на посещението:

Ден 1. 16 април (събота)

10:00 – 17:00 (с обедна почивка)

Целодневен курс за подготовка за активно естествено раждане

Курсът ще включва:

– Как протича естественото раждане

– Каква е разликата между активно и дирижирано раждане

– Пози за раждане

– Техники за дишане, релаксация и други немедикаментозни методи за обезболяване

– Как може да помогне бащата

– Как да избегнем разкъсванията

– Ще има много снимки, видео, много истории и много вдъхновение!

Цената на курса е 80 лв. за двойка.

Ден 2. 17 април (неделя)

10:00 – 12:30 Курс по масаж на бебета и релаксация за майки

Докосването и галенето на бебето е инстинктивно – кой може да устои на тази нежна кожа и сладки ръчички и крачета? На курса ще се научите как да отговаряте на езика на тялото на бебето и да разпознавате знаците за това как се чувства от вашето докосване. Масажът ще ви помогне да опознаете по-добре вашето бебе и ще спомогне за неговия растеж и развитие. Масажът стимулира имунната и дихателната система, помага за отделянето на ендорфини (хормони, които ни карат да се чувстваме добре и намаляват стреса), специфични движения могат да облекчат някои неразположения като коликите и запека. Масажът стимулира бебето да бъде по-активно и му помага да спи по-добре. Масажът е полезен не само за бебето, но и за майката. Има изследване, което доказва, че той има успокояващо действие и намалява следродилната депресия.

Очаквайте скоро още подробности за курса.

Цената за участие: 30 лв.

14:00 – 16:30 Среща за професионалисти и активисти

На срещата са добре дошли всички заинтересовани от темата – акушерки, дули, инструктори за подготовка за раждане и активисти. Всички, които смятат, че майката и бебето трябва да бъдат в центъра на грижите и че сегашната система има нужда да се промени. Ще обсъдим как бихме могли да бъдем още по-полезни за майките и техните семейства. Ще бъдат показани различни техники за облекчаване на болката по време на раждане. Ще обменим опит и конкретни идеи и стъпки за промяна. Предвидено е време за въпроси и отговори. Ще има много истории и много вдъхновение!

Цена за участие: дарение

Език на всички събития: Английски с превод

И за трите събития е задължително е предварително записване на info@estestveni-idei.com или 0899991264.

Организаторите си запазват правото да правят промени в програмата.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>