Холистичната акушерка Ува Майнер в България 2016


Ува МайнерУва Майнер, холистична акушерка и международен лектор отново ще гостува в България през септември и октомври 2016 г. Щастливи сме, че нашият център отново ще бъде домакин на част от семинарите с нея. Не пропускайте да се докоснете  до нейната мъдрост, знания и богат опит.

Програма:

22 – 27 септември 2016

ПРОБУЖДАНЕ НА АВТЕНТИЧНАТА НИ ЖЕНСКА СЪЩНОСТ

Ритрийт за Жената 

Център „Житно Зърно“
с. Радуил

Предлагаме ви да започнем  едно споделено пътуване към вътрешния ни свят, към разбирането за смисъла на съществуването ни. Едно вътрешно пътуване, което ще е насочено и навън. За да бъдем едновременно свободни и свързани, силни и същевременно скромни, и да носим и излъчваме Любов и Съзидание от нашия вътрешен Дом (Същност).

За да постигнем това, ще  използваме средствата на изкуството, движението, енергийната работа, споделянето, докосването, пеенето и медитацията. Тези техники  ще ни помогнат да събудим нашата автентична женска сила и устойчивост.

Ще работим, за да освободим себе си – заедно, лично и един спрямо друг – от маските, които обществото и семейството ни е дало, за да оцелеем. Защото вече не става въпрос за оцеляване, дошло е времето да живеем пълноценно, истински и все по-цялостно, за да израстнем  в това изключително, блестящо, силно и любящо същество – единна част от всичко съществуващо, което винаги сме били предназначени да бъдем.

Съвременната жена напряга силите си до краен предел, за да съхрани топлината и светлината в днешния забързан и прагматичен свят и да я предаде на децата си. Постепенно това неистово усилие я изтощава, изморява и обезверява. А жената е предопределена и надарена с божествената дарба от Вселената да създава и да твори живот. С фините си сетива и уникални способности, тя създава уюта, топлината и творческия заряд в нашия свят.

Далече от цивилизацията и потопени дълбоко в природата, ние ще вървим едновременно към истинската свобода и нежна взаимосвързаност, за да можем да изразим автентичните си женски ценности,  които са в директна връзка с нашата собствена вътрешна трансформация и силата ни да променим света.

Ако се чувствате призовани, елате на едно споделено пътуване  към себе си!  

цена: 390 лв.
Цената включва:  5 нощувки в споделена стая, вегетарианска храна за целия престой, участие и материали.

 

 

СИЛАТА ДА ПРОМЕНЯМЕ СВЕТА ЧРЕЗ БРЕМЕННОСТТА, РАЖДАНЕТО И РОДИТЕЛСТВОТО

Семинари за всички, които искат да направят промяна
гр. София

1 октомври (събота)
Център за Естествени идеи и красота
ул. „Московска“ 27Б, ет. 2, ап. 4

10:00-13:00
Съзнателна подготовка за зачеване

15:00-18:00
Бременността като съзидателен процес

2 октомври (неделя)
Арт йога студио „Янтра“
ул. „Незабравка“33, ет. 1

10:00-13:00
Трансформиращата сила на раждането

15:00-18:00
Родителство с уважение, мъдрост и осъзнатост

ВХОД 30 лв. (за двойки- 50 лв.); Пакетна цена за всички семинари: 100 лв.(за двойки- 170лв.)

Осигурен е превод.

Поради ограничения брой места е необходимо предварително записване на liubomira_lilova@yahoo.com.

За контакт:
Любомира Лилова 0889 938035, liubomira_lilova@yahoo.com

Ува Майнер

 

УВА МАЙНЕР e холистична акушерка, международен лектор, психолог, лечител и вдъхновител на красивото раждане за хиляди семейства по света. Живее в Коста Рика, пътува с немски паспорт и е гражданин на Планетата Земя.

Работила е 23 години за Федерацията по храните към Обединените нации в много континенти и държави по света. През 1989г. си подава оставката от ОOН, за да последва повика на сърцето си и да продължи по свой свобствен път да допринася за мира на планетата. Учи акушерство в САЩ и се мести в Коста Рика, където започва акушерската си практика с дълбока житейска философия и цялостна визия за началото на човешкия живот.

В нейната ‘акушерска чанта’, освен медицински умения, тя държи широк спектър от холистични* методи, които прилага със семействата, с които работи още от преди зачатието. Те включват духовна психотерапия, Йога, Медитация, Естествени методи на лечение, Масаж, Енергийно лечение, Рейки, Matrix Energetics Practitioner, Биорезонанс, Цветни есенции, Аромотерапия, Билколечение, Хомеопатия и т.н. Всички те постепенно са станали инструменти в нейната практика.


Преди 24 години тя решава да последва мечтата на живота си и учи в САЩ, за да стане Духовна Холистична Акушерка. По време на нейното лично пътуване и професионален път са й помагали изключителни учители като Джанин Първати, Даун Брамадат, Кейт Уилкок, Мишел Оден и много други духовни учители, акушерки и лечители. Чрез повече от 600 семейства и тяхната съзнателна подготовка за раждането, предимно у дома, тя е имала възможност да наблюдава и учи, че Любовта е нашата истинска Същност. Убедена е, че чрез всяко дете, родено с любов и в хармония, ние допринасяме за мира в живота си и на нашата планета.

Ува е международен лектор и водещ на семинари в страни като: Италия, Естония, България, Германия, Колумбия, Коста Рика, Канада, САЩ, Обединеното Кралство и други.

„Животът и подсъзнанието започват със зачатието. По време на бременността и раждането се формират моделите на страха и насилието или на доверието и любовта. Има пряка връзка между вътреутробния ни живот, как сме били родени и как ще преживяваме живота. Истинската революция за МИР трябва да започне сега, във всеки от нас, в самото начало. „НЕКА ЗАЕДНО СЪЗДАДЕМ ОБЩЕСТВОТО НА МИРА!”, призовава Ува и това вярване е основата на нейния холистичен подход към зачеването, бременността, раждането и родителството в стремежа й да допринесе за мир на планетата.

Общуването с Ува Майнер ни учи и припомня, че е време да си върнем силата и да поемем отговорността за раждането на децата си в свои ръце. Да бъдем съзнателни в изборите, които правим във всеки един етап от зачеването, бременността, раждането и родителството. Да подготвим с отговорност и любов телата си за този мощен процес по пътя ни към майчинството. Да не забрявяме, че децата ни са създадени от двама и да имаме силата да извървим един към друг като двойка и заедно като семейство пътя към това свещенодействие- раждането на нов живот и родителството. Да отделяме време за себе си, да се стремим към балнс и хармония, да обръщаме внимание на добрата физическа подготовка, храната, която поемаме и начина, по който живеем, на отношенията, емоциите и страховете си, като неразделна част от раждането, което създаваме и да работим върху себе си така, че да създадем условията за своето уникално раждане по най- добрия начин, на който сме способни. Раждането е път към детето ни, но и път към самите нас и личностното ни израстване. То има огромен трансформиращ потенциал, ако имаме куража да тръгнем по този път. А начина, по който встъпваме в ролята си на родители, определя на много дъбоко ниво отношението и увереността ни като такива и способността ни да отгледаме децата си в хармония и любов към тях и себе си, с осъзнатост, уважение и мъдрост.

„Кой може да каже какво представлява една акушерка? Дали тя се идентифицира с пътя, по който е станала акушерка, или с начина, по който възприема работата си с чест, отговорност и благодарност. По света съм срещала невероятни акушерки, които не могат да пишат и четат, но имат прекрасното разбиране за създаването на потомство, необятно като океана. Срещала съм и други акушерки, които с години са се обучавали в престижни институции, но знаят много малко. В крайна сметка, семействата, с които една акушерка работи могат да кажат какво представлява тя, по това, което оставя след себе си – по любовта и начина, по който окрилява и вдъхновява родителите чрез присъствието си”, споделя Ува.

*Холистичният подход в медицината възприема един по-широк възглед за човека, здравето, причините за болестта и индивидуалните й прояви и процеса на лечение. Самата дума „холистичен” идва от гръцки език (holos = „цял, цялостен, интегрален”). При холистичният подход човешкият индивид се разглежда като съставен от три основни, взаимно свързани и влияещи си нива – физическо, умствено-емоционално и духовно, всяко от тях със своя организация и енергийна структура. Здравето от тази гледна точка се разглежда като състояние на хармония и на трите нива.

Семинарите са отворени за всички носещи живот, настоящи и бъдещи родители, професионалисти, студенти и изобщо за всички, които искат да направят промяна и вярват, че промяната започва с малки стъпки, именно от нас, чрез начина по който създаваме, раждаме и отглеждаме новия Живот, в Хармония, с Любов, Съзнателност, Уважение и Мъдрост.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>