Музикални практики за деца Music together – демо класове


Music together

Малчугани, родители, баби и дядовци, елате да правим МУЗИКА ЗАЕДНО с хиляди семейства по света. Първият в България център PLAY SOFIA MUSIC TOGETHER е вече част от световна мрежа с 3000 локации – тази есен и в център „ЕСТЕСТВЕНИ ИДЕИ”.

ЗА MUSIC TOGETHER

Американската програма MUSIC TOGETHER /МТ/ се базира на научно обоснованото разбиране, че всички деца са музикални и че родителите са най-важните за музикалното им развитие. Музиката е език, и се усвоява най-добре в ранната детска възраст от 0 до 6 год..

С MUSIC TOGETHER – НАЙ-МАЛКО „ДВЕ В ЕДНО”!

Вие получавате:
-„Едно” – усъвършенствате езика на музиката и тялото и се научавате да се изразявате и контактувате емоционално. Страхотно е това за приятелства и купони!
– „Две” – упражнявате английския и се научавате да общувате и словесно с хората по света.

И ОЩЕ…

– „Три” – нови, страхотни песни и мелодии за всички сезони. Музикалният материал е уникален – голямо разнообразие и истински съвременно звучене: различни аранжименти, стилове, тоналности, ритми, музика на различни култури – нови и традиционни песни, еднакво атрактивни за деца и възрастни. Сред тях и български, разбира се.
– „Четири”- умението да импровизрате и да сте готови за всяка една ситуация – измисляме думички, добавяме мелодии и повторението не е отегчително, защото е различно.
– „Пет”- Вие, родители, прекарвате един час с детето си далеч от проблемите си и се учите как да се забавлявате с музика и игри. Това са техники, модели….Ще разберете, че има хиляди възможности
– „Шест” – хармонизирате ежедневието, като пренасяте нученото от практиките вкъщи – в кухнята, колата, ваната, или пък преди сън… Получавате книжки с илюстрации, ноти, и описание на практиките и най-важното дискове, с песни със страхотни аранжименти, които можете да пускате, когато и както си поискате… Какво по-хубаво от това музиката да ни съпровожда, а когато Вие я правите, това наистина е страхотно!

ПРАКТИКИТЕ

Основната им цел е да съхранят ентусиазма на детето към музиката, защото най-важното за всички нас, участващите, е
удоволствието от правенето на МУЗИКА ЗАЕДНО. И децата неусетно се научават да пеят и танцуват естествено, както дишат, ходят, говорят… Но не само това – уникалната МТ методика развива и надгражда качества. Така се създава основа за бъдещо специализирано обучение по танц или инструмент.

ПРАКТИКИТЕ са организирани в семестри – десет ежеседмични, неформални занимания с врметраене от по 45 мин.. Групи с до 12 деца на възраст до 6 години, заедно с Вас, родителите, пеят, танцуват, свирят, като в детска игра. Целта са не поклоните и аплодисментите, а радостта от играта със звуците, музиката, движението.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ ЗА ПРАКТИКИТЕ, включени в цената:
– Диск с видиеоматериали – начини за стимулиране на музикалните способности на детето
– Диск с песните и танците от семестъра, с включените в практиките ритмични и мелодични модели.
– Семеен бюлетин от мрежата на МТ семействата по света,
– Илюстрирана фамилна песнопойка – ръководство с ноти, текстове, акорди за съпровод на китара, какато и др. практики и
техники за домашно музициране,
– Код за интернет достъп до допълнтелни материали,
– Ръководство за родителите – подходи, практики, научни факти за активиране на музикалното развитие на детето.

ДЕМОНСТРАЦИННИ КЛАСОВЕ НА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ

Преди всеки семестър PLAY SOFIA MUSIC TOGETHER предлага ДЕМОНСТРАЦИОННИ КЛАСОВЕ НА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ОТ 8 лв. с предварителна заявка. Часовете се провеждат с не по-малко от 6 и с не повече от 12 семейства.

ДНИ и ЧАСОВЕ НА ДЕМОНСТРАЦИОННИТЕ КЛАСОВЕ:
08 септември (събота) от 11:00
10 септември (понеделник) от 17:00
12 септември (сряда) от 11:00

ЛОКАЦИЯ – Център ЕСТЕСТВЕНИ ИДЕИ, ул.„Московска”
27Б, ет.2, вход откъм ул „Раковски”.

ЗА МОДЕРАТОРА:

Untitled1Светлана Авдала е завършила „музикознание” в НМА проф. „Панчо Владигеров”. Специализирала е телевизионна журналистика, кино и телевизионна режисура. Осъществила е десетки документални филми и образователни поредици за музиката и музикантите…. През 2016 г. създадава първата в България локация на MUSIC TOGETHER в Къща-музей „Панчо Владигеров” – София с наименованието PLAY SOFIA MUSIC TOGETHER. Лицензиран учител и директор е на MUSIC
TOGETHER в България.

„Толкова път извървях, за да намеря в MUSIC TOGETHER, онова което създава илюзия за живот, а всъщност е училище.
Това е и контакт с публика, която не е вече публика. Това са нашите нови приятели, с които разговаряме с музика, жест,
движение, танц, слово – като в детска игра, с участието и на възрастни…. Тук грешката дава тласък на импровизацията. Забравяш трудностите от деня, в музика и игра с детето си.”

ЦЕНИ:

190 лв – семестър Есен 2018 – цената включва 10
ПРАКТИКИ + ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ. Цената се
внася предварително еднократно.
22 лв. – цена за единично занимание

Цената на демонстрационните класове е 8 лв. Участието в тях е само с предварително записване на 0886605987 – Светлана Авдала или на se.artintegra@gmail.com. Местата са ограничени! За да може заниманието да протече комфортно за всички, ви молим да се запишете до 6 септември, ако искате да участвате. При наличието на повече желаещи, ще се обсъди организирането на допълнителен демо клас. Очакваме ви!

КОНТАКТИ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

0886605987 Светлана Авдала
http://moderal.net/playsofiamusictogether/bg
facebook – Music Together Bulgaria
https://www.facebook.com/events/791755221025684/
https://www.bnr.bg/vidin/post/100837853/obrazovatelnata-sistema-music-together-navliza-
v-balgaria
www.musictogether.com и you tube – music together

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>