За нас


Център „Естествени идеи“ обединява различни дейности, продукти и услуги, които целят популяризиране на екологичния и здравословен начин на живот, естественото раждане и отглеждане на децата. Центърът се намира на ул. Московска 27Б, етаж 2, ап. 4, (близо до ъгъла на ул. Московска и ул. Раковска, входът е откъм Раковска). Телефоните за връзка с нас са 02 986 61 80, 0899 99 12 64. E-mail: info@estestveni-idei.com.

Ние предлагаме:

  • Курсове за подготовка за раждане и отглеждане на бебето
  • Професионална подкрепа по време на раждането
  • Лекции, курсове и семинари за родители
  • Йога за бременни и йога за мама и бебе
  • Занимания за деца – музика за бебета, плуване за бебета и др.
  • Магазин за екологични продукти – многократни пелени, слингове, ергономични раници, книги и други.

История:

Започнахме като електронен магазин за многократни пелени през юни 2009. Постепенно разширявахме продуктовата гама и обогатявахме нашите знания в областта на естественото раждане и родителство. Официалното откриване на Център „Естествени идеи“ на ул. Московска се състоя на 17 септември 2010. От тогава до днес непрекъснато усъвършенстваме и разширяваме услугите, които предлагаме.

Екип

Олга ДукатОлга Дукат – дипломирана акушерка, а освен това инструктор за подготовка за раждането и дула към Childbirth International и доброволен консултант по кърмене към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“, консултант по бебеносене към ClauWi. Майка на четири деца. Интересите ми са основно в областта на естественото раждане, кърменето и привързаното родителство. В Център „Естествени идеи“ водя курсовете за бременни, oтговарям за услугите, които предлагаме, съдържанието на сайта и организацията като цяло. Моят личен сайт е www.olgadukat.com, тел. 0899 991 264, e-mail: oducat@gmail.com, skype: duol_duol.

.

.


Александра НиколоваАлександра Николова 
води Плуване за бебета. Тя започва да се занимава с плуване за бебета преди 17 години и по този начин успява да преодолее неврологичните проблеми на своята дъщеричка. Обучава се при лекар рехабилитатор в Русия и постепенно започва да се занимава с бебета и родители като инструктор. Нейният опит в тази област е вече над 12 години и през ръцете й са минали стотици бебета. Обучава се за треньор по плуване към НСА. Александра е майка на 4 деца и цялото й голямо семейство обича плуването. Телефонът й е 0889 639 154, e-mail al.nikolova@mail.ru.

.

.

41977892_320111155413493_4585644248732270592_nМиглена Христова – води Бебешка музика. Свири на пиано от 5 годишна. Родителството я връща към нейната детска любов, музиката. Има на син на 5г. По професия и инженер, но музикант по душа. Магистър Предучилищна педагогика, преминала модул 3 „Музикална Психодрама при деца“ към Музикотерапевтичен институт София, ползва елементи на ОРФ. Занимава се активно с музика и пеене. Телефонът й е 0888355115, e-mail hristovamaggie@gmail.com.

.

.

Йога за мама и бебе с МаяМайа Константинова – води Йога за мама и бебе и курса „Първи контакт“. Майка на две деца. Занимава се с йога от около 10 години. Преминала е обучение за инструктори по йога за мама и бебе при Ния Коновска в арт йога студио Янтра. Обича бебета и вярва, че за майките им е най-важно да са спокойни и да се чувстват добре. Телефонът й е 0889982546.