Бебешка музика


DSCF3118-copy-900p

Тази сряда 9 октомври ще се проведе безплатно демо занимание! Заповядайте от 10:30 часа – Клас Малчо за деца от 1 до 3 години и от 11:30 часа – Клас Бебок за бебета от 3 до 12 месеца.

Това са развиващи музикални занимания в малки групи за родители и деца на възраст от 3 месеца до 3 години. Те са специално подготвени и поднесени по начин, който е занимателен и приятен за децата. Използват се дрънкалки, дървени кубчета, подходящи играчки.

В един музикален час динамично се редуват песни, танци, музикални игри, ритмологични занимания, слушане на музика. Основен акцент е поставен на музикалната анимация – или ритмичното свързване на движения с музика.

Основен двигател на заниманията са майките или близките хора, с които децата работят в групата. Те пеят, имитират звуци и движения, танцуват, а децата се запознават с обстановката и другите деца, с музиката, движенията и песните и се включат активно тогава, когато са готови.

Заниманията се провеждат всяка сряда от 10:30 – клас МАЛЧО (от 1 до 3 години) и от 11:30 – клас БЕБОК (от 3 месеца до 1 година). 

Цените съответно са 12 лева клас БЕБОК и 15 лева за клас МАЛЧО при еднократно посещение. При закупуването на карта за 4 последователни занимания родителите получават 25% отстъпка от общата цена за 4те занимания!

Местата са заниманията са ограничени! Може да закупите и ваучер за музикалните занимания, които са оригинален подарък за празника на вашето дете или приятели. Ваучерът важи за 4 занимания и е с цената на абонаментите за избран от вас Клас и занимание.

Ето какво споделя водещата за себе си: 

41977892_320111155413493_4585644248732270592_nКазвам се Миглена Христова, а накратко за децата съм Маги. Вече трета година водя музикални занимания за деца и за майки с бебета.

Свиря на пиано от 5 годишна. Родителството ме върна към моята детска любов, музиката. Имам на син на 5г. Той е моето вдъхновение от началото до сега да творя и да правя чудеса в музиката за деца.

По професия и инженер, но музикант по душа. Магистър Предучилищна педагогика, преминах модул 3 „Музикална Психодрама при деца“ към Музикотерапевтичен институт София, ползвам елементи на ОРФ.

Занимавам се активно с музика и пеене. Започнах и водя музикални занимания за деца с подкрепата на основателя на Бебешка музика Елица Ткачова.

За мен ”Музиката е живот”:
• Обогатява емоционалните преживявания на децата – прави ги спокойни и позитивно настроени;
• Влияе върху интелектуалното развитие – като допълва изразните средства, с които децата могат да споделят своя вътрешен свят;
• Провокира творчеството на децата – носи им самочувствие и удовлетворение, особено когато развиват усета си за ритъм или се включват в музикалните изпълнения с движения на тялото, издаване на звуци и пеене;
• Стимулира езиковото развитие и речевия запас- децата лесно научават песни на своя и на чуждия език, дори без да знаят смисъла на текста, което по-нататък им помага при развитието на речта и изучаването на езици;
• Помага за социализирането на детето и за преодоляване на смущения в говора и комуникацията;
• Прави ги по мъдри и емоционално интелигентни.

Участието в заниманията е само с предварително записване на 0888355115 или hristovamaggie@gmail.com.