Пилатес за бременни


ИздръжливостПилатес е система от упражнения, която действа отпускащо и укрепва организма като цяло. Самата дума „пилатес“ идва от името на създателя й – Джоузеф Пилатес. В системата има няколко основни принципа, които като се замислим е добре да се прилагат не само в пилатеса, но и като цяло в живота ни, когато се опитваме да постигнем някаква цел:

Баланс – така както в живота е добре да има баланс между всички области, така и в пилатеса се работи равномерно върху цялото тяло.

Концентрация – всяко движение, всяко действие се изпълнява съзнателно. Работи се върху създаването на добра връзка между тялото и ума.

Дишане и релаксация – правилното дишане е задължително в пилатеса и може да бъде безценно при стресови ситуации в живота.

Плавност – упражненията се изпълняват плавно, без резки движения постепенно се преминава към следващо ниво, не трябва да има нищо насилствено.

Центриране – работи се върху изграждането на силен център в тялото.

Контрол и прецизност – по-важно е да изпълнява упражненията правилно, отколкото да ги направим много пъти, но неправилно.

Ползите от Пилатес за бременни

– Пилатес работи върху изграждането на силен център на тялото – мускулите на тазовото дъно, дълбоки коремни мускули и мускулите на гърба, които са отговорни за поддържането на кръста и таза, докато бебето расте

– Допринася за вашия баланс както на физическо така и на емоционално ниво

– Облекчава болките в кръста и гърба, главоболието и други неразположения на бременността като отоци, крампи, киселини, безсъние, запек, умора и други

– Допринася за по-голяма гъвкавост на тялото

– Повишава вашата издръжливост, тонизира мускулите на цялото тяло

– Подготвя тялото за раждането и помага бързо да възстановите формата си след това

– Релаксира и разтоварва

– Неоспорим плюс на груповите занимания е възможността да общувате и да обменяте опит с други бременни.

В часовете по Пилатес се стремим да се свържем с тялото си, да го усетим. В натовареното си ежедневие обикновено нямаме време за това. Повечето хора сме претоварени умствено и психически, но тотално обездвижени физически. Не обръщаме внимание на сигналите, които тялото ни изпраща. По време на бременността и раждането обаче това е от много голямо значение. Тялото ни знае как да роди, но ние трябва да се научим да се вслушваме и да вярваме в него.

Водеща: Виктория Сиракова

Виктория започва спортната си “кариера” в залата по художествена гимнастика на 4 годинки. До тийнеджърска възраст ежедневно посещава заниманията по класически балет, народни танци и гимнастика, където получава възпитанието и дисциплината на спортист и отборен играч, а след това сменя курса и попада в света на икономиката. В сферата на финансите, където никак не е скучно, но често самотно, тя не спира да търси вдъхновение в изкуството и спорта, като посещава многобройни курсове по танци.Преди няколко години открива трайбъл стила и започва упорито да го изучава. Пилатес, йога и каланетика са част от ежедневните занимания, с които поддържа форма.

Програма:

Всеки четвъртък от 18:30

в Център „Естествени идеи“ на ул.Московска 27 Б. Обадете се предварително, за да се запишете на тел. 0882509652 – Виктория Сиракова.

Заниманията са подходящи след 12 седмица на бременността. Носете удобни дрехи, които не стягат. Играем боси или по чорапи. Центърът разполага с всичко необходимо за упражненията.

Моля ви да се обаждате предварително (може и същия ден), ако смятате да дойдете.

Цената за единично посещение е 10 лв., карта за 4 посещения: 35 лв., карта за 8 посещения: 65 лв.

За повече информация и записвания ни пишете на: info@estestveni-idei.com или се обадете на телефон: 02 986 61 80, 0882509652 – Виктория Сиракова.

Центриране Концентрация  Контрол Прецизност Дишане Гъвкавост Плавност Баланс