Йога за бременни


Йога за бременниОт 16 октомври в Център Естествени идеи ще започнат сутрешни часове по Йога за бременни. Заниманията ще се провеждат всеки четвъртък от 10:00 до 11:15.

Пренаталната йога е вече добре позната практика за здрава и осъзната бременност. Помага да поддържаме тялото здраво, в добра форма, подпомага справянето с физическите дискомфорти, които могат да се появят по време на бременността. С различните медитации и дихателни практики работим за успокояване на ума и насочването му към една позитивна и градивна перспектива. Йога практиките подпомагат и емоционалният свят на жената, който е особено чувствителен по време на бременността, както и духовната й връзка със самата себе си и нейното бебе. Така чрез пренаталната йога се поддържа баланс между тялото, ума, емоциите и душата, за да бъде периода на бременността истински осъзнат, вдъхновяващ и пълноценен за бъдещата майка.

За водещата:

БоженаАз съм Божена. По душа съм изследовател и експерименратор, обичам да търся истината в Живота от всички ъгли и проявления. Така животът ме срещна с йога преди повече от 8 години, като стана неразделна част от пътя ми. Когато забременях през 2015 г. се сертифицирах за преподавател по пренатална йога и от тогава следвам това свое призвание. За мен да работя с жената в най-вълшебния и съзидателен момент от живота й, е благословия и привилегия. Да обменяме мъдрост, знания и опит по време на практиките и извън тях, за мен е истинска радост и удоволствие.
Последната година интересите ми се разшириха и към психо-емоционалната подготовка на раждането, като един от най-важните моменти в човешкия живот. Основната насока на работата ми е да бъде майката подготвена и уверена в себе си, да бъде в силата си в този най-важен миг, да се довери на вътрешното си знание и мъдрост.

Сертифициран преподавател по пренатална йога към Yoga Alliance, 2015 г.;
Допълнителни обучения по пренатална йога при Росица Божкова, основател на Студио Янтра, 2016 г.; 2018 г.;

Цената на едно занимание е 12 лв., карта за 5 посещения – 55 лв, карта за 10 посещения – 100 лв.

Участието е с предварително записване на bojenkaa@yahoo.com или на тел. 0898 226 220.