Холистичен подход към здравето – курс за родители


Мира Делчева

Естественото отглеждане на децата включва и отношение към здравето, което е максимално близо до природата, използването на безвредни, нежни, природни методи за профилактика и лечение, които съхраняват здравето и подкрепят лечителните способности на тялото.

Живеем във време, в което сме затрупани от информация как да се грижим за здравето си и това на децата. Често получаваме противоречиви съвети и мнения от специалисти. Залисани в това дали са нахранени и облечени децата, понякога забравяме че най-важното за да е здраво едно дете е неговия емоционален и психически комфорт.

Курсът представя холистичен – цялостен подход върху здравето, който включва съвременни разбирания за здравето и заболяванията, чревното здраве и чревния микробиом, връзки между емоциите, ума и тялото, здравословно хранене и поддържане на здравето с природни средства. Дава инструменти за повече яснота, осъзнатост и спокойствие по време на острите състояния и периоди на емоционални предизвикателства и промени.

Програма

2 март – Как да запазим децата здрави? Чревен микробиом и влияние на чревните бактерии върху здравата имунна и нервна система. Пробиотици и пребиотици. Алергии и холистичен подход.

9 март – Здравословно хранене за майката и малкото дете и значение за здравето – основни моменти при кърменето, захранването и храненето на малкото дете.

16 март – Емоционално здраве – ролята на емоционалната интелигентност като път към емоционално и психично здраве. Как да отглеждаме емоционално грамотни деца? Как да се справяме със собствените си емоции като родители?

23 март – Природните методи на помощ при остри състояния, спешна помощ и на път. Как да се справим с помощта на хомеопатия, шуслерови соли и бахови есенции.

Време на провеждане: 2, 9, 16 и 23 март от 11.00 до 12.30-13:00.

Място: Център Естествени идеи, ул. „Московска“ 27Б, ет.2

Мира ДелчеваВодеща: Мирослава Делчева, холистичен здравен консултант, магистър-фармацевт, класически хомеопат, Бахов консултант, част от екипа на Асоциацията на лекарите хомеопати в България. Мисията на Мира е да помага на семействата да имат по-добро здраве и качество на живот с помощта на природни, естествени, безвредни методи, да са по-щастливи, спокойни и уверени, така че да развият пълния си потенциал. Повече информация на www.miradelcheva.com.

Цена на курса с предварително заплащане: 90 лв.

Цена за 1 посещение на място: 30 лв.

Записване на: mira@miradelcheva.com.