Курс „Здравословно захранване на бебета и прохождащи деца“


Красиво и вкусноЦентър „Естествени идеи“ заедно с Магдалена Пашова, автор на книгата „По-здрави бебета“, организират курс за здравословно захранване и хранене на прохождащи деца.

Курсът ще се проведе на 14 и 28 април от 10:30 до 13:00 и ще включва следните модули:

14 април (четвъртък) от 10:30 до 13:00

1ви модул – Значението на храната за детското здраве. Кога да поставим началото. Какво знаем и не знаем за храните и тяхното отражение върху здравето? Кои са най-големите заблуди за храните, внушени ни от производители, търговци и медии? Как да подбираме храните за бебето си и за цялото семейство? Откъде да пазаруваме? Домашни или готови пюрета да използваме при захранването. Нуждаят ли се децата от хранителни добавки?

2ри модул. Връзката между чревния баланс и здравето на бебето. Фактори, които влияят на чревния баланс – начин на раждане, кърмене, ваксини, прием на антибиотици, смесеното хранене (кърма + адаптирано мляко), захранване. Какви са причините за  коликите, запека, рефлукса и алергиите при бебета. Как храненето на майката влияе върху кърменото бебе. Ролята на пробиотиците.

28 април (четвъртък) от 10:30 до 13:00

3ти модул. Първи етап на захранване – същинска фаза от 6 до 12 месеца. Видове захранване, последователност на въвеждане на храните, начин на приготвяне и поднасяне, качество и количество на бебешката храна, възможни нежелани реакции при бебето.

4ти модул. Втори етап на захранване – вторична фаза от 12 до 24 месеца. Предизвикателства при храненето на прохождащото дете. Необходимост от разнообразие и баланс. Сладките предизвикателства и как да се справим с тях. Как да изберем между детска кухня и домашно приготвена храна?

Курсът ще се проведе при записани минимум 10 участника.

Пакетна цена за курса: 60 лв.

Възможно е да се посети само единия ден, като цената е 40 лв.

Ако таткото участва в курса заедно с майката, тогава цената за него за целия курс (двата дни) е 30 лв. 

Плащането на курса е предварително – по банков път или в брой в Център „Естествени идеи“. 

За записване: info@estestveni-idei.com. 

За повече информация: Център Естествени идеи – тел. 0899991264,

Магдалена Пашова – тел. 0877087786.