Курс „Трениране на успешни родители“


Gordon Training International

Ако сте родител и в главата Ви бушуват въпроси относно качественото общуване с децата и партньора ви, то този курс е за Вас.

Практическото обучение по програмата на Д-р Томас Гордън учи родителите как да помагат на децата си да израснат зрели, здрави, щастливи и любящи личности.

Курсът преподава умения за работа с деца от всички възрасти – от най-малките до предизвикателните юношески години.

Водещи: Обучението се води вече седма година, с много любов и вдъхновение от нас: Елена Анастасова – автор и водещ на рубриката „Осъзнатото родителство“ в предаването „Пътеки“ по БНТ 1, майка на две момичета, която не спира да си задава въпроси за родителството и да търси верните отговори и Силвия Андреева – майка на две момчета, доброволен консултант по кърмене и неуморен борец за правото на децата да бъдат уважавани заради това, което са.

Елена и Силвия са сертифицирани обучители по програмата “Трениране на успешни родители” на Институт Gordon Training International.

КОГА: 6 февруари 2018 (всяка сряда), между 18:00 и 21:00.

(Времетраенето е 30 учебни часа – 8 сесии по 3 астрономически часа всяка седмица). Групата от участници е минимум 8 и максимум 15 човека.

КЪДЕ: В център „Естествени идеи”: София, ул. Московска 27Б, етаж 2, ап. 4 ( намира се до ъгъла с ул. Раковски)

КАКВО ЩЕ НАУЧИТЕ:

*Да общувате с децата така, че те да ви чуват и да променят неприемливото си поведение;
*Да слушате децата си така, че те да ви говорят и да се чувстват наистина разбрани;
*Да разрешавате конфликти и проблеми в семейството така, че всички да печелят;
*Да сте активен участник при възникнали спорове и конфликти в семейството и да прилагате подходящите умения при разрешаването им.

ЦЕНА: Цената на курса е 335 лв. (в цената е включено 30-часово обучение, учебно помагало за родители и книгата на Д-р Томас Гордън „Трениране на успешни родители”). Втори записал се родител от едно семейство плаща половин такса.Намаление при ранно записване до 24.01.2019 г.

Кои са ползите за Вас и Вашето семейство?

– Децата ще се чувстват свободни да обсъждат техните проблеми с Вас, вместо да ги премълчават.

– Ще се научите да работите заедно с децата си, вместо срещу тях.

– Ще спомогнете за изграждането на самодисциплина, самоконтрол и повече отговорност у децата си.

– Мотивация от всички членове при спазването на правилата в семейството поради факта, че всички са активни участници в тяхното изграждане.

– По-малко напрежение в семейството, без борба за надмощие, повече забавление, спокойствие и по-голяма близост с децата си.

За кого е подходяща програмата ТУР?

ТУР е подходяща както за родители със съвсем малки деца, така и за тези с тийнейджъри. Приложима е за семейства от всеки етнически и културен произход.

Как рaботи програмата?

Програмата „Трениране на успешни родители“ не е лекционен курс, а практическа подготовка с последователна структура. По достъпен и интересен начин участниците усвояват уменията и практическите задачи. ТУР се преподава в над 45 страни по света от сертифицирани инструктори, обучени от институт Gordon Training International.

Курсът ТУР е баланс между инструкторски презентации, групови дискусии, лично споделяне и дейности за изграждане на умения.

В курса са включени кратки лекции, демонстрации, ролеви игри, задачи за упражнения в семействотo.

Водещи:

Елена Анастасова и Силвия Андреева са сертифицирани обучители по програмата “Трениране на успешни родители” на Институт Gordon Training International за България.

Елена АнастасоваЕлена за себе си: Винаги съм мечтала да имам семейство и деца. Ролята на майка и съпруга за мен се оказаха едно голямо предизвикателство и моята 100%-това самоувереност, че всичко знам и мога и че никога няма да допускам грешките на моите родители, се оказаха въздух под налягане. През годините допуснах и продължавам да допускам много грешки, но през цялото време не спрях да търся изход от задънените улици, да експериментирам, да участвам във всички семинари и обучения по темата, да експериментирам нови и нови подходи. С течение на времето у мен започна да назрява желанието да направя нещо, за да съдействам с натрупания си опит и знания на колкото се може повече семейства, за да ги подпомогна с каквото и както мога в стремежа им да бъдат по-успешни и удовлетворени в ролята си на родители. И когато научих, че в България ще бъде проведено обучение за обучители по системата на Д- р Томас Гордън, аз знаех, че ще съм един от обучените. В деня, в който ме одобриха, аз изпитах огромно вълнение, осъзнавайки че ми предстои да се занимавам с това, което най-много ме вълнува в последните години – щастливото и пълноценно родителство и подпомагането на децата ни в тяхното израстване като свободни, отговорни и осъзнати личности.

Силвия АндрееваСилвия за себе си: Занимавам се с обучение на възрастни от повече от 15 години. С родителството се сблъсках с раждането на големия ми син през 2004 г. Изведнъж започнах да гледам света през очите на едно дете – свят, който бях забравила колко е пъстър и невинен, наситен с усмивки и мечти, но и с въпроси и страхове. Още тогава започнах да се интересувам от различните подходи в родителството и да търся отговори на стотиците въпроси, които ми изникваха по пътя на опознаването на детския светоглед. Исках да бъда перфектната майка и да помогна на детето си да се развие по най-добрия за него начин. Някак все не ми се получаваше и грешките, които правех, често ме караха да се чувствам виновна и уплашена за въздействието им върху детето. Раждането на втория ми син 5 години по-късно затвърди интересите и желанието ми да работя с родители и деца. Така станах доброволен консултант по кърмене към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” и от 2010 г. работя с родители, за да има повече кърмени бебета в България. Моя приятелка ми изпрати информация за курса за сертифициране на инструктори по програмата на д-р Гордън и ми каза „Хайде, това е точно за теб!”. Помислих си, че това, което търся толкова време, ме намери само и трябва да опитам. Програмата ме плени с простотата и ефективността си. Убедена съм, че тези умения могат значително да подобрят връзката ни с децата и да ни помогнат да бъдем по-щастливи заедно и поотделно.

Как да се запиша за участие в курса?

Записването за курса става по емейл до Елена и Силвия на eli.and.silvia@gmail.com.

Телефони за въпроси и информация: 0896 86 06 40 (Ели) и 0878 600 727 (Силвия).